Met Google Sheets kan je grote lijsten met gegevens opslaan en doorzoeken zonder dat je een krachtige computer nodig hebt: Google Sheets draait in de cloud en dat heeft een hoop voordelen. Hieronder lees je er een paar.

  • Google Sheets werkt op alle computers, smartphones en tablets via de browser en de apps;

  • Je kan met sheets heel makkelijk live samenwerken met collega’s

  • Informatie kan gemakkelijk worden geïmporteerd en doorzocht dankzij Google’s BigQuery zoekmachine;

  • Ondersteuning voor formules maakt Google Sheets een makkelijke rekentool – vergelijkbaar met excel

Vele integraties

Met IFTTT kan jij bijhouden wanneer er een mailbericht met de tag “support” binnenkomt en dat registeren in een Google Sheet. Die informatie kan je vervolgens analyseren, om te kijken op welke tijdstippen je de meeste mailberichten ontvangt. Ook kan jij je productvoorraad binnen je webshop, bijhouden én bijwerken binnen Google Sheet. Daarmee is Sheets breder inzetbaar dan excel, doordat het binnen vele toepassingen geïntegreerd is. Oók is Sheets geïntegreerd met Google Forms.

Gemakkelijk te delen

De sheets kan je makkelijk delen met personen binnen- en buiten je organisatie. Zij kunnen de informatie bekijken, voorzien van commentaar of volledig aanpassen, afhankelijk van de rechten die jij aan hen verleent. Met de automatische back-ups kan je makkelijk een wijziging terugdraaien als een deel van de informatie ongewenst verloren gaat.

Excelleert in berekeningen

Google heeft zijn platform de afgelopen jaren ontwikkeld tot een opgewassen concurrent tegen excel. Sheets ondersteunt tientallen formules, is razendsnel en biedt ondersteuning voor BigQuery. Dat het razendsnel is, komt doordat het rekenwerk op de servers van Google plaatsvindt, en niet bij jou op je computer. Het rekenen gaat hierdoor, vooral op oudere computers, veel sneller. BigQuery is een SQL editor waarbinnen je met een aantal commandos in bulk-modus data selecteert, toevoegt, wijzigt en verwijdert. Programmeurs kennen SQL vooral van database toepassingen binnen websites, en nu dus ook binnen Sheets. Wat ons betreft een welkome toevoeging voor als jij je winkeladministratie binnen Sheets bijhoudt.

Hallo!

ntaravati gworkspace bij de Google Workspace specialist Meer weten? Plan een kort gesprek met Noëll om je vragen door te nemen. De eerste 20 minuten zijn gratis.

  • Hidden
  • Ik ga er in eerste instantie van uit dat alle medewerkers per persoon één account krijgt toegewezen.
  • Bijvoorbeeld: "we maken videoproducties, we verwachten extra opslag nodig te hebben".