Overstappen op het Google Workspace aanbod

Google Workspace combineert een zakelijke variant van Gmail met een aantal extra’s dat het samenwerken met anderen makkelijk maakt, zo is het voordeel dat je met het Google Workspace aanbod straks:

 • Een reclamevrije, zakelijke variant op Gmail hebt;
 • Onbeperkt bestanden, zoals grote videomontages en drukbestanden, kan opslaan in Google Drive en (zonder beperking) kan delen met anderen;
 • Je deze bestanden, mails en agenda altijd en overal beschikbaar hebt;
 • Het naadloos integreert met Outlook, MacOS, iOS en Android;
 • Volledige migratie door onze professionals;
 • Goede, persoonlijke ondersteuning voor het instellen van je accounts;
 • De mogelijkheid tot het op locatie installeren van de Google Workspace accounts;
 • Het door ons laten automatiseren van taken, waaronder het filteren van berichten en het tegengaan van spam;
 • Maak gebruik van archivering en e-Discovery van je berichten, chats en bestanden voor je administratie.

Wat is Google Workspace? Zakelijke e-mail voor ondernemers

In tegenstelling tot de mailbox die je wellicht kent van je huidige webhostingprovider, biedt Google Workspace een aantal tools die noodzakelijk zijn voor een groeiend bedrijf. Denk hierbij aan ongelimiteerde opslagmogelijkheden, een uptime-garantie van 99.997%, archiveringsmogelijkheden zoals e-Discovery, uitgebreide mailopslag, Outlook, MacOS iOS en Android integratie én persoonlijke ondersteuning.

Veelgestelde vragen

Google Workspace wordt gebruikt door bedrijven uit de Fortune 500. Op het gebied van service, functionaliteit en garantie heeft Google zich meerdere malen bewezen. In tegenstelling tot Office 365, is Google Workspace gemakkelijk in beheer. Het is een recht-toe-recht-aan pakket met veel opties om je onderneming te ondersteunen.

Voordat Noëll in 2014 ging samenwerken, had hij een eigen oplossing ontwikkeld. Een server zorgde voor de afhandeling van de mailberichten voor meer dan 15 bedrijven. Toen hij zijn klantbestand zag groeien, besefte Noëll dat hier ook risico’s aan kleefde, zoals: wat gebeurt er bij een gegevenslek? En wat als alle data in een keer weg is? Daarom is hij in 2014 gaan samenwerken met Google, zodat dit soort zaken voorkomen kunnen worden.

Nee, maar je hebt wel recht op je geld als je ontevreden bent over Google Workspace. Hoe dat precies zit, lees je op deze pagina.

Het overzetten van de bestaande mailboxen, agenda’s en adresboeken duurt enkele uren, afhankelijk van de hoeveelheid data er wordt overgezet. Dit is een geautomatiseerd proces waar Noëll, na het instellen, weinig aandacht aan hoeft te besteden. Tijdens het overzetten kan je gewoon doorgaan met werken in Google Workspace. Langzamerhand zullen je oude mailberichten zichtbaar worden in Google Workspace.

Moet Noëll toegang krijgen tot onze mailbox?

Voor het overzetten van je oude mailbox moet het Google Workspace importprogramma tijdelijk kunnen inloggen in je oude mailbox. Dit is een automatisch proces dat enkele uren duurt. Op het moment dat je de gegevens van je oude mailbox vanwege privacy redenen niet wil delen, zal Noëll je oude mailberichten niet kunnen overzetten. In dat geval zal je zelf, handmatig, de oude mailberichten moeten overzetten. Hier kan Noëll je dan niet bij helpen. Als je vragen hebt over hoe Noëll omgaat met je gegevens, dan kan je hem altijd een WhatsApp bericht sturen. Ook voor meer informatie over hoe Noëll omgaat met je gegevens, lees je in de privacy policy. Samengevat mag je verwachten dat Noëll er alles aan doet om je gegevens vertrouwelijk te gebruiken voor datgene wat nodig is: het overzetten van je oude gegevens.

Wat gebeurt er als er problemen optreden?

In sommige gevallen heeft Noëll gezien dat de oude mailserver het niet aankan om alle berichten over te zetten. In zulke gevallen zal Noëll een back-up van de mailbox maken, die mailbox op een nieuwe server plaatsen, en vanuit die server alsnog alle mailberichten overzetten naar Google. Wat er ook gebeurt: er wordt altijd een back-up vooraf gemaakt, zodat de gegevens niet verloren gaan tijdens het overzetten.

Ja, Google Workspace biedt standaard 30 GB opslagruimte per medewerker in Google Drive. Deze ruimte kunnen jij en je collega’s voor het opslaan van foto’s, video’s en documenten. Werkmappen, projectgegevens en grote PDF-bestanden; niets is te gek. Het kan zijn dat er een tekort aan opslagruimte ontstaat. Daar biedt Google verschillende opties voor. De meest voor de hand liggende optie is dat je additionele schijfruimte aanschaft via Google Drive. Voor €99.99 per jaar heb je maar liefst 2 TB (2.000 GB) opslagruimte. Is het zo dat niet alleen jij, maar eigenlijk al je collega’s meer opslagruimte nodig hebben, dan kan je overstappen op Google Workspace Business. Voor €13.80 (of €11.50 bij een jaarcontract) per gebruiker per maand, heb je vanaf 5 werknemers onbeperkte opslagruimte. Onbeperkt! Dan kan je eindeloos veel bestanden opslaan, back-ups maken en alles net zo snel weer delen met bijvoorbeeld je opdrachtgevers.

Hallo!

ntaravati gworkspace bij de Google Workspace specialist Meer weten? Plan een kort gesprek met Noëll om je vragen door te nemen. De eerste 20 minuten zijn gratis.

 • Hidden
 • Ik ga er in eerste instantie van uit dat alle medewerkers per persoon één account krijgt toegewezen.
 • Bijvoorbeeld: "we maken videoproducties, we verwachten extra opslag nodig te hebben".