’s Werelds meestgebruikte mailclient is er ook voor zakelijk gebruik. Google Mail, beter bekend als Gmail, is reclamevrij te gebruiken binnen Google Workspace (voorheen G Suite) en is voorzien van vele mogelijkheden om je mail zo gemakkelijk mogelijk in te delen, beveiligen en bewaren. Enkele voordelen van Gmail is:

  • Op ieder apparaat te gebruiken, van de computer tot je tablet en je smartphone;
  • Filtert berichten in allerlei mappen, zodat de juiste afdeling de juiste mails te zien krijgt;
  • Heeft een betrouwbare reputatie bij het versturen van e-mails;
  • Preventief beveiligd tegen allerlei risico’s om dataverlies in de breedste zin te voorkomen;

Overal te gebruiken

Google heeft tijdens de ontwikkeling van Google Workspace (voorheen G Suite) de webbrowser in het vooruitzicht genomen. De Chromebook is daar een perfect voorbeeld van, waarbinnen alles om het internet draait en er geen programma’s op het apparaat geïnstalleerd wordt. Google Mail is hiervan de uitkomst: het is een platform dat je overal ter wereld kan benaderen met je webbrowser. Binnen het platform vind je alle benodigde opties om inkomende mailberichten te organiseren in mappen, te filteren met artificial intelligence en van een belangrijk-sticker. Voor diegene die liever met een desktop-app zoals Outlook of Apple Mail werkt, is er goed nieuws. Google Mail wordt binnen die apps volledig ondersteunt, met adresboek- en agenda integratie.

Geïntegreerd met Agenda, Hanouts en Drive

Google Mail is een webbased mailclient waarbinnen je integraties met platformen als Google Drive, Google Agenda, Google Contacts en Google Voice tegenkomt, maar ook met apps zoals Salesforce, LinkedIn en Evernote koppelt. Het is een veelzijdig systeem met vele toepassingen dat binnen aan de behoeftes van meer dan 5 miljoen bedrijven voldoet (2020, Google Workspace.google.nl). De Google Drive opslagruimte wordt met dat van je postvak-in gedeeld. Je kan nu zonder moeite grote bestanden versturen via de mail.

Het overstappen naar Google Workspace duurt één werkdag. Tijdens dat moment ben je gewoon bereikbaar. Ondertussen gaat Noëll aan de slag om je oude mailberichten, agenda’s en bestanden over te zetten naar Google. Langzamerhand komen je oude mailberichten één voor één terug in Gmail.

Moet Noëll toegang krijgen tot onze mailbox?

Voor het overzetten van je oude mailbox moet het Google Workspace importprogramma tijdelijk kunnen inloggen in je oude mailbox. Dit gebeurt automatisch. Op het moment dat je de gegevens van je oude mailbox vanwege privacy redenen niet kan delen, zal Noëll je oude mailberichten niet kunnen overzetten. In dat geval zal je zelf, handmatig, de oude mailberichten moeten overzetten. Hier kan Noëll je niet bij helpen. Als je vragen hebt over hoe Noëll omgaat met je gegevens, dan kan je hem altijd een WhatsApp bericht sturen. Ook voor meer informatie over hoe Noëll omgaat met je gegevens, lees je in de privacy policy. Samengevat mag je verwachten dat Noëll er alles aan doet om je gegevens vertrouwelijk te behandelen en te gebruiken voor datgene wat nodig is: het overzetten van je oude gegevens.

Wat gebeurt er als er problemen optreden?
In sommige gevallen heeft Noëll gezien dat de oude mailserver het niet aankan om alle berichten over te zetten. In zulke gevallen zal Noëll een back-up van de mailbox maken, die mailbox op een nieuwe server plaatsen, en vanuit die server alsnog alle mailberichten overzetten naar Google. Wat er ook gebeurt: er wordt altijd een back-up vooraf gemaakt, zodat de gegevens niet verloren gaan tijdens het overzetten.

Hallo!

ntaravati gworkspace bij de Google Workspace specialist Meer weten? Plan een kort gesprek met Noëll om je vragen door te nemen. De eerste 20 minuten zijn gratis.

  • Hidden
  • Ik ga er in eerste instantie van uit dat alle medewerkers per persoon één account krijgt toegewezen.
  • Bijvoorbeeld: "we maken videoproducties, we verwachten extra opslag nodig te hebben".