Documenten schrijven binnen je webbrowser is nu nog makkelijker met Google Docs. Een lichtgewicht platform waarbinnen je met je collega’s kan werken aan brieven, projectplannen en algemene voorwaarden, zonder dat een veeleisende desktop-app zoals Word vereist is.

  • Google Docs is gratis beschikbaar voor alle computers, smartphones en tablets;
  • Je kan snel aan de slag met het schrijven van documenten en kiezen uit een overzichtelijke set functies;
  • Dankzij de cloud-omgeving kan je live samenwerken met collega’s aan hetzelfde document;
  • Door de automatische back-ups kan je makkelijk een deel tekst terughalen uit een tot 30 dagen oudere versie;

Veel layoutopties

Een teksteditor zal een teksteditor niet zijn zonder de optie om de layout aan te passen. Alle belangrijke en veelgebruikte opties, zoals kopteksten, kaders, tabellen, inhoudsopgave’s en lijsten, zijn terug te vinden in Google Docs. Het is makkelijk om documenten ‘on the go’ aan te passen op je tablet, en er later weer verder aan te werken via je computer. Met de optie om sjablonen op te slaan, heb je iedere keer weer de juiste versie te pakken.

Uitstekende samenwerkingsmogelijkheden

Waar Google Docs in uitblinkt zijn de uitstekende samenwerkingsmogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om je documenten heel eenvoudig te delen met anderen en samen – live – aan het document te werken. Iedere wijziging of opmerking die jij plaatst, ziet diegene aan de andere kant van de verbinding direct. Je hoeft het document nooit meer op te slaan, dat doet Google al voor je. En daar hebben wij nog dagelijks plezier van.

Wordt voortdurend doorontwikkeld

Google Docs mist door zijn jonge leeftijd een paar functies die je misschien nodig hebt tijdens het schrijven van een document. De belangrijkste is in mei 2020 nog wel het ontbreken van automatische APA bronvermelding, toepassen van macro’s, automatisch NAW-gegevens invoeren en het invoegen van achtergronden. Is dit niet zo belangrijk, dan kan je met Google Docs prima uit de voeten en zal je, vooral op het gebied van samenwerking, veel gemak ervaren van de service. Wij hebben in ieder geval al heel wat projectplannen in Google Docs geschreven zonder hinder te ondervinden van de ontbrekende functies.

Hallo!

ntaravati gworkspace bij de Google Workspace specialist Meer weten? Plan een kort gesprek met Noëll om je vragen door te nemen. De eerste 20 minuten zijn gratis.

  • Hidden
  • Ik ga er in eerste instantie van uit dat alle medewerkers per persoon één account krijgt toegewezen.
  • Bijvoorbeeld: "we maken videoproducties, we verwachten extra opslag nodig te hebben".