Als je synchronisatie problemen hebt met Thunderbird, dan raden wij je aan jouw mailaccount in Thunderbird te verwijderen en daarna opnieuw te koppelen. In deze handleiding lees je hoe je een account in Thunderbird verwijderd. Wanneer je gebruik maakt van Google Workspace, dan worden je mails in Google niet verwijderd wanneer je een account in Thunderbird verwijderd.
Deze handleiding is gebaseerd op Thunderbird versie 128.
Stappenplan
Stap 1. Open Thunderbird.
Stap 2. Klik rechtsboven op het menu-icoon (drie streepjes) en selecteer Instellingen.
Stap 3. Klik in de zijbalk op “Accountinstellingen”.
Stap 4. Selecteer je account. Klik nu op Verwijderen.
Stap 5. Klik nu op “Berichtgegevens verwijderen” en daarna op de knop “Verwijderen”. Het verwijderen is nu gelukt. Je kunt nu het account opnieuw koppelen met behulp van deze stappen.
Vragen?
Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht of neem contact met ons op.
Dit artikel is bijgewerkt op 04-08-2026.



