Google Vault opzeggen, wat gebeurt er met mijn data?

Als je Google Vault opzegt, worden de gegevens in het archief permanent verwijderd.

Hoe zeg ik Google Vault op?

Er zijn twee manieren:

  • Abonnement downgraden. Als gevolg van een downgrade naar het Google Workspace Business Starter- of Standard-abonnement wordt Google Vault automatisch opgezegd. In dat geval wordt ook het hele archief in Google Vault verwijderd. 
  • Gebruikerslicentie intrekken. Je kunt ook een licentie verwijderen door een Google Vault-licentie bij een gebruiker te ontkoppelen. In dat geval wordt het archief van die gebruiker in Google Vault verwijderd.

Vragen?

Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht, bekijk de handleiding van Google over Google Vault (aanbevolen) of neem contact met ons op via de klantenservice.

Dit artikel is bijgewerkt op 14-08-2026.