Google Drive opslagruimte bijkopen

Bij Google Workspace deel je de opslagruimte met alle gebruikers. De opslag die je verbruikt, is een optelsom van Gmail, Drive en Foto’s. Deze opslagruimte kun je vergelijken met een ’emmer’ waar iedereen zijn gegevens in opslaat. Zodra deze emmer vol is, zijn er twee opties om meer ruimte te krijgen:

Opties voor meer opslagruimte

  • Grote e-mails, bestanden en foto’s verwijderen.
  • Extra licenties aanschaffen; per licentie krijg je 30 GB, 2 TB of 5 TB extra opslagruimte.
  • Je Google Workspace-abonnement upgraden naar een hoger pakket (+ €6,90 per account per maand).

Opslagruimte beheren

Zie je dat sommige collega’s teveel opslagruimte verbruiken? Dan kunnen we een limiet instellen. Neem contact met ons op om dat te regelen.

Opslagruimte verbruik inzien

Benieuwd wie (of wat) de meeste opslagruimte verbruikt? Gebruik dan de tips hieronder om erachter te komen.

Voor gebruikers:

Via drive.google.com/settings/storage kun je zien hoeveel opslagruimte je nu in gebruik hebt en waaraan je dit besteed hebt. In Google Drive (klik) kun je zien welke bestanden de meeste opslagruimte verbruiken.

image.png

Voor beheerders:

Via admin.google.com kun je via Apps > Google Drive > Gedeelde Drives (klik) zien hoeveel opslagruimte de Gedeelde Drives verbruiken.

image.png

Via admin.google.com > Gebruikers (klik) kun je per account zien hoeveel opslagruimte de accounts verbruiken.

image.png

Via admin.google.com > Rapporten > App-rapporten > Accounts vind je een overzicht van het totale verbruik binnen je organisatie.

image.png

Vragen?

Vind je de prijs voor een upgrade te duur? Laat Noëll dan met je meedenken over het efficiënter opslaan van je gegevens, door contact op te nemen via de klantenservice. Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht of bekijk de informatie van Google over het bijkopen van opslagruimte (aanbevolen).