Hoe schakel ik tweestapsverificatie in- of uit?

Met tweestapsverificatie beveilig je je account nog beter door gebruik te maken van time-based codes. Dit betekent dat er elke 30 seconden een nieuw wachtwoord wordt gegenereerd. Dit zescijferige wachtwoord is een aanvulling op je huidige wachtwoord. Tijdens het inloggen voer je dus twee wachtwoorden in. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is vergelijkbaar met hoe je je bankzaken regelt. Je logt eerst in bij je bank en voert daarna een zescijferige code in. Tweestapsverificatie werkt op dezelfde manier. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je tweestapsverificatie instelt.

Tweestapsverificatie In- of Uitschakelen

Bij het instellen van tweestapsverificatie ga je naar deze pagina. Wil je tweestapsverificatie weer uitzetten? Ga dan opnieuw naar deze pagina en bekijk de onderstaande video voor de instructies.

Apps voor Tweestapsverificatie

In de video hierboven wordt Google Authenticator gebruikt om de QR-code te scannen. Met deze app ontvang je elke 30 seconden een nieuwe time-based code om in te loggen. Alternatieve apps zijn de Microsoft Authenticator of de 1Password app. Deze apps werken op dezelfde manier en bieden dezelfde beveiligingsfuncties.

Vragen?

Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht of neem contact met ons op via de klantenservice.