Google Beheerdersconsole account toevoegen

In deze handleiding leer je hoe je een nieuwe gebruiker toevoegt binnen Google Workspace. Dit is handig wanneer een nieuwe collega in dienst treedt en een eigen mailaccount nodig heeft.

Stappenplan

Voor het toevoegen van een gebruiker heb je de rol ‘Gebruikersbeheer’ of hoger binnen Google Workspace nodig.

Ga naar admin.google.com

Volg deze stappen om een nieuwe gebruiker toe te voegen:

  1. Ga naar admin.google.com.
  2. Klik op Directory > Gebruikers > Nieuwe gebruiker toevoegen.

image.png

Vul de gegevens in

Vul de voor- en achternaam in. Je kunt ook de bedrijfsnaam gebruiken. Bijvoorbeeld: voornaam: ‘Esther’, achternaam: ‘| Peppix Benelux’.

image.png

Wachtwoord instellen

Je kunt het wachtwoord kopiëren en doorsturen, of een uitnodigingsmail vanuit Google Workspace versturen.

image.png

Uitnodigingsmail sturen

Als je een uitnodigingsmail stuurt, kun je een mailadres opgeven.

image.png

Voorbeeld uitnodigingsmail

Een uitnodigingsmail ziet er als volgt uit:

image.png

Door op ‘Inloggen’ te klikken, kan je collega een wachtwoord instellen.

Checklist

Controleer de volgende punten nadat je een nieuwe gebruiker hebt toegevoegd:

Bekijk de video

In de video hieronder worden de stappen uitgelegd.

Wat is de Google Beheerdersconsole?

De Google Beheerdersconsole is een centrale plek waar je je Google Workspace (voorheen G Suite) instellingen kunt beheren. Het biedt beheerders de mogelijkheid om gebruikers toe te voegen, instellingen te configureren, en toegang te verlenen tot verschillende Google-diensten zoals Gmail, Google Drive en meer.

Hoe voeg je een account toe in Google Beheerdersconsole?

Het toevoegen van een account in de Google Beheerdersconsole is een eenvoudige taak die je in een paar stappen kunt voltooien. Volg de onderstaande stappen om een nieuw account toe te voegen:

Stap 1: Log in op de Google Beheerdersconsole

Open je browser en ga naar de Google Beheerdersconsole. Log in met je beheerdersaccountgegevens.

Stap 2: Navigeer naar Gebruikers

In het dashboard van de Beheerdersconsole, klik je op ‘Gebruikers’. Dit brengt je naar de pagina waar je alle huidige gebruikers kunt zien en beheren.

Stap 3: Voeg een nieuwe gebruiker toe

Klik op de knop ‘Gebruiker toevoegen’ om een nieuw gebruikersaccount aan te maken. Vul de vereiste informatie in, zoals voornaam, achternaam, en e-mailadres.

Stap 4: Configureer de gebruikersinstellingen

Nadat je de basisinformatie hebt ingevoerd, kun je aanvullende instellingen voor de gebruiker configureren, zoals wachtwoord, herstelopties, en toegangsrechten.

Stap 5: Voltooien en verzenden

Controleer alle ingevoerde informatie en klik op ‘Gebruiker maken’ om het proces te voltooien. De nieuwe gebruiker ontvangt een e-mail met instructies om in te loggen en hun account te activeren.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Bij het toevoegen van een account in de Google Beheerdersconsole kunnen soms problemen optreden. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen en hun oplossingen:

Probleem: Kan niet inloggen op Beheerdersconsole

Oplossing: Controleer of je de juiste inloggegevens gebruikt. Probeer het wachtwoord opnieuw in te stellen via de optie ‘Wachtwoord vergeten’. Zorg ervoor dat je internetverbinding stabiel is.

Probleem: Nieuwe gebruiker ontvangt geen activatie-e-mail

Oplossing: Controleer of het ingevoerde e-mailadres correct is. Vraag de nieuwe gebruiker om hun spam- of junkmap te controleren. Probeer de e-mail opnieuw te verzenden vanuit de Beheerdersconsole.

Probleem: Toegangsrechten werken niet correct

Oplossing: Ga terug naar de gebruikersinstellingen in de Beheerdersconsole en controleer of de juiste rechten zijn toegewezen. Pas de instellingen aan indien nodig en sla de wijzigingen op.

Conclusie

Het toevoegen van een account in de Google Beheerdersconsole is een eenvoudig proces, maar soms kunnen er problemen optreden. Door de bovenstaande stappen te volgen en veelvoorkomende problemen op te lossen, kun je snel en efficiënt nieuwe gebruikers toevoegen en beheren binnen je Google Workspace-omgeving.

Vragen?

Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht, bekijk de informatie van Google over het toevoegen van accounts (aanbevolen) of neem contact met ons op via de klantenservice.