Google Gemini uitleg Docs, Sheets en Slides

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je Google Gemini kunt gebruiken binnen Docs, Sheets en Slides om je documenten, spreadsheets en presentaties te schrijven en te verbeteren.

Google Gemini is beschikbaar als een betaalde add-on voor Google Workspace-gebruikers. Licenties kunnen worden aangevraagd door een bericht te sturen. Nadat de licentie is toegekend, is het mogelijk om Gemini te koppelen aan Google Drive.

Google Gemini gebruiken in Docs, Sheets en Slides

Momenteel is het gebruik van Google Gemini binnen Docs, Sheets en Slides alleen mogelijk buiten Europa, vanwege de strenge regelgeving. De verwachting is dat de Gemini-add-on in de loop van 2025 beschikbaar zal komen in Europa. Zodra dit het geval is, zal dit artikel worden bijgewerkt.

In de tussentijd is het mogelijk om gebruik te maken van de AI-chatbot via gemini.google.com. Voor tips over het gebruik kun je hier klikken.

Vragen?

Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht, bekijk de officiële informatie van Google over het schrijven van goede vragen (aanbevolen) of neem contact met ons op via de klantenservice.