Google Vault bewaarregel instellen

In dit artikel lees je hoe je een bewaarregel instelt in Google Vault.

Aan de slag

De Google Vault add-on is standaard beschikbaar voor gebruikers met een Google Workspace Business Plus of hogere licentie, en is beschikbaar als aparte add-on. Om een bewaarregel in te stellen, heb je een beheerdersaccount met de rol Hoofdbeheerder en een actieve licentie nodig.

Stap 1: Ga naar Google Vault

Ga naar vault.google.com. Klik linksboven op het menu en selecteer de optie ‘Bewaring’.

image.png

image.png

Stap 2: Stel de tijdsduur in

Stel voor elke Google-service een tijdsduur in. Dit doe je door op elke service te klikken en de volgende stappen te herhalen.

image.png

Stap 3: Kies een optie en sla op

Kies een optie: ‘Onbepaalde tijd’ of ‘Bewaarperiode’ en klik op ‘Opslaan’. De regel is nu ingesteld.

image.png

Bewaarperiode instellen

Kies je voor ‘Bewaarperiode’, dan kun je aangeven hoeveel dagen de bestanden na verwijdering blijven bewaard. De optie ‘Bewaarperiode’ kent twee opties:

  • Optie 1:
    ‘Alleen definitief verwijderde items/berichten uit het systeem verwijderen’. Dit betekent dat mailberichten, bestanden en afspraken die in de prullenmand zijn verwijderd, nog een bepaald aantal dagen blijven bewaard.
  • Optie 2:
    ‘Berichten in Gmail-postvakken en definitief verwijderde berichten uit het systeem verwijderen. Met deze regel worden concepten definitief verwijderd.’ en ‘Alle items in de Drive van gebruikers uit het systeem verwijderen, inclusief items die nog niet definitief zijn verwijderd.’ Dit betekent dat mailberichten, bestanden en afspraken na een bepaald aantal dagen worden verwijderd, ook al gebruik je ze nog. We raden deze optie met klem af te gebruiken.
image.png

image.png

Goed om te weten: er is geen opslaglimiet. Google Vault is een betaalde add-on die bedoeld is om verwijderde items, zoals e-mails, bestanden en afspraken, oneindig lang te bewaren.

Items herstellen

De bewaarregels zijn nu ingesteld. Alles wat vanaf nu wordt verwijderd, zal worden bewaard in Google Vault. Dit beheer je via het tabblad ‘Kwesties’.

Vragen?

Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht, bekijk de handleiding van Google over Google Vault (aanbevolen) of neem contact met ons op via de klantenservice.